Hoodies en houding: het mysterie van de dakdekker

Hoodies en houding: het mysterie van de dakdekker In de wereld van de bouw en het vakmanschap, waar iedereen gekleed gaat in werkkleding, vallen de dakdekkers op door hun kenmerkende stijl. Hun kleding is een essentieel onderdeel van de uitstraling van het bedrijf en vertelt veel over waar ze voor staan. Echter, er klinken soms twijfelachtige opmerkingen over het meest opvallende kledingstuk van de dakdekker: de hoodie.

De hoodie, vaak geassocieerd met informeel comfort en anonimiteit, lijkt op het eerste gezicht een ongebruikelijke keuze voor een vakgebied dat bekendstaat om precisie en veiligheid. Het doet ons afvragen: is de dakdekker iets aan het verbergen?

Hij bedekt het gezicht gedeeltelijk, en geeft de dakdekker een onderscheidende uitstraling. Een symbool van vastberadenheid, een niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit en een bereidheid om onder alle omstandigheden het werk te klaren. Deze kleding is als een schild dat hen beschermt tegen de grillen van het weer terwijl ze hun werk op grote hoogte uitvoeren.


Toch kunnen er vraagtekens worden geplaatst bij het gebruik van hoodies in een beroep waar communicatie en vertrouwen van vitaal belang zijn. De capuchon kan de toegankelijkheid van de dakdekker beperken en het persoonlijke contact met de klant bemoeilijken. Dit brengt ons tot de kernvraag: is de hoodie wel de juiste keuze voor een vakgebied dat afhankelijk is van sterke relaties en klanttevredenheid?

Het gaat dus niet om wat eraan het lichaam van de dakdekker zit, maar om wat erin zit. Deze vaklieden zijn verknocht aan hun werk, en trotseren alle weersomstandigheden. Niet met hun kleding, maar met hun houding en toewijding maken ze het onderscheid. Daken maken zoals het hoort.

 

Joost Stemkens,

Fier Dakcontrol

Helpen van mens en organisaties aan comfortabele, duurzame en veilige daken.

 



< Terug naar blogs